Last Updated 14 Aug 2020

Math126 Week 3 Quiz

Category Essay Examples
Essay type Research
Words 653 (2 pages)
Views 326

Grade Details - All Questions

1. Question: The difference between the ages of two friends is 37 years. The sum of their ages is 55 years. Find the age of the older friend.

Student Answer: 46 9 47 45

Haven’t found the relevant content? Hire a subject expert to help you with Math126 Week 3 Quiz

$35.80 for a 2-page paper

Hire verified expert

Instructor Explanation: See section 8. 2 of the textbook.

2. Question: Which of the following is not a way to name the angle shown? Student Answer: Instructor Explanation: See section 10. 1 of the textbook. Points Received: 1 of 1

3. Question: The triangles in the figure below are similar. Use the proportional property of similar triangles to find the measure of x. Student Answer: 34. 2 km 29. 2 km 25. 2 km 19. 2 km Instructor Explanation: See section 10. 2 of the textbook.

4. Question: Determine whether or not the network is traversable. Student Answer: No, it is not traversable. Yes, it is traversable. Instructor Explanation: See section 10. 7 of the textbook. Points Received: 1 of 1

5. Question: Find the slope of the line passing through the points (0, -4) and (-6, 7). Student Answer: 11/6 -11/6 -6/11 6/11 Instructor Explanation: See section 8. 1 of the textbook.

6. Question: Identify angles 2 and 7 as alternate interior, alternate exterior, corresponding, or vertical. Student Answer: Alternate exterior Vertical Alternate interior Corresponding Instructor Explanation: See section 10. 1 of the textbook.

7. Question: Classify the triangle according to sides. Student Answer: Scalene Isosceles Equilateral Instructor Explanation: See section 10. 2 of the textbook.

8. Question: Find the vertex of the parabola. y = -2x2 + 12x - 13 Student Answer: (5, -3) (-3, 5) (3, 5) (5, 3) Instructor Explanation: See section 8. 5 of the textbook.

9. Question: What is the definition of sin A for the following triangle? Student Answer: Instructor Explanation: See section 10. 6 of the textbook.

10. Question: A tent is shaped like a pyramid. It has a square base measuring 8 feet on a side and a height of 6 feet. What is the volume of the tent? Student Answer: 512 ft3 128 ft3 16 ft3 32 ft3 Instructor Explanation: See section 10. of the textbook.

11. Question: Find the measure of the supplement of 58°. Student Answer: 32° 148° 302° 122° Instructor Explanation: See section 10. 1 of the textbook.

12. Question: Evaluate the function f(x) = -x2 + 5 for x = 4. Student Answer: -9 -10 -12 -11 Instructor Explanation: See section 8. 5 of the textbook.

13. Question: The difference between the ages of two friends is 2 years. The sum of their ages is 74 years. Find the age of the older friend. Student Answer: 38 36 39 37

14. Question: Find the slope of the line passing through the points (-3, -10) and (4, 5). Student Answer: -15/7 -7/15 15/7 7/15 Instructor Explanation: See section 8. 1 of the textbook.

15. Question: Classify the angle as acute, right, obtuse, or straight. Student Answer: Obtuse Right Straight Acute Instructor Explanation: See section 10. 1 of the textbook.

16. Question: Identify angles 4 and 5 as alternate interior, alternate exterior, corresponding, or vertical. Student Answer: Corresponding Alternate interior Vertical Alternate exterior Instructor Explanation: See section 10. 1 of the textbook.

17. Question: Determine whether or not the network is traversable. Student Answer: No, it is not traversable. Yes, it is traversable. Instructor Explanation: See section 10. 7 of the textbook. Points Received: 1 of 1

18. Question: Determine whether the system is consistent, inconsistent, or dependent. 3x + 2y = 15 6x + 4y = 30 Student Answer: Consistent Dependent Inconsistent Instructor Explanation: See section 8. of the textbook.

19. Question: Determine whether or not the relationship is a function. {(1, 9), (2, 10), (3, 11), (4, 12)} Student Answer: No Yes Instructor Explanation: See section 8. 5 of the textbook.

20. Question: Determine whether the system is consistent, inconsistent, or dependent. 3x - 3y = -9 9x - 9y = -27 Student Answer: Consistent Dependent Inconsistant Instructor Explanation: See section 8. 2 of the textbook.

Haven’t found the relevant content? Hire a subject expert to help you with Math126 Week 3 Quiz

$35.80 for a 2-page paper

Hire verified expert

Cite this page

Math126 Week 3 Quiz. (2016, Dec 05). Retrieved from https://phdessay.com/math126-week-3-quiz/

Not Finding What You Need?

Search for essay samples now

We use cookies to give you the best experience possible. By continuing we’ll assume you’re on board with our cookie policy

Save time and let our verified experts help you.

Hire verified expert