Last Updated 27 Jul 2020

Training and Developing Employees

Category Employee
Essay type Research
Words 850 (3 pages)
Views 425

Training and Developing Employees Multiple Choice: 1. Once employees have been recruited and selected, the next step would be: a. discipline and counseling. b. orientation and training. c. hiring and firing. d. socialization. 3. The ongoing process of instilling in all employees the prevailing attitudes, standards, values, and patterns of behavior that are expected by the organization and its departments is: a. values projection. b. orientation. c. socialization. d. diversity training. 5. There is the real possibility that courts will find that an employee's handbook contents represent a/an: a. alsified document. b. contract with the employee. c. incomplete document. d. vague document. 7. Training of a long-term nature that has the development of current or future management employees as its aim is usually referred to as: a. management evaluation. b. management development. c. management games. d. management case studies. 8. In order for firms to stay competitive when training and development objectives change, they have to adapt by performing the following changes, except: a. improving product quality. b. boosting productivity. c. hanging technology. d. increasing employee turnover. 15. The first step in a training program is to conduct: a. training evaluation. b. training needs analysis. c. on-the-job training. d. job instruction training. 17. A technique for appraising the performance of current employees to determine whether training could reduce performance problems like excess scrap or low output is: a. task analysis. b. performance analysis. c. training analysis. d. motivation analysis. 22. The bottom line that should result from determining training needs is: a. xcellent job performance. b. performance analysis. c. task analysis. d. measurable training objectives. 25. A structured process by which individuals become skilled workers through a combination of classroom instruction and on-the-job training is referred to as: a. job instruction training. b. apprenticeship training. c. vestibule training. d. computerized training. 32. A training technique in which trainees learn on the actual or simulated equipment they will use on the job, but in which the trainees are actually trained off the job, is: a. n-the-job training. b. off-the-job training. c. simulated training. d. actual training. 37. With a workforce that is becoming increasingly assorted, many more firms find they must implement: a. teamwork training programs. b. diversity training programs. c. value training programs. d. experimentation training programs. 39. The following are aims of the management development process, except: a. assessing the company's needs. b. appraising the manager's performance. c. developing the managers themselves. d. enhancing the industry's performance. 1. A management training technique that involves moving a trainee from department to department in order to broaden his/her experience and identify strong and weak points is called: a. global rotation. b. action learning. c. job enrichment. d. job rotation. 43. In this management training technique, the trainee works directly with the person that he/she is to replace. What is this technique called? a. Replacement approach b. Coaching/understudy approach c. Succession planning d. Direct replacement approach 46.

An off-the-job management development technique that involves presenting a trainee with a written description of an organizational problem is called a(n): a. action learning program. b. case study method. c. management game. d. coaching/understudy approach. 47. The following are features in the case study method, except: a. faculty providing the correct answer so students understand the case. b. the use of actual organizational problems. c. participants stating their views and inquiring into others' views. d. a minimal involvement by the faculty member. 3. A prospective division manager with a gap in experience with financial controls might sign up for a two-course sequence in: a. production control. b. managerial accounting. c. operational processes. d. managerial control. 55. A training program in which trainees are first shown good management techniques (in a film), are then asked to play roles in a simulated situation and are given feedback and praise by their supervisor is called: a. behavior modeling. b. role-playing. c. good example training. d. case study method. 58.

Some employers have in-house development centers for managers and employees that would include the following, except: a. classroom learning. b. in-basket exercises. c. job analysis programs. d. role-playing. 61. An organizational development method that involves surveying employees' attitudes and providing feedback to departmental managers so that problems can be solved by the managers and employees is called: a. questionnaire analysis. b. diary logs. c. survey feedback. d. sensitivity training. Essay: 1New employee orientation has been shown to have measurable and positive effects on employee retention and satisfaction.

Don't use plagiarized sources. Get Your Custom Essay on

Training and Developing Employees

just from $13,9 / page

get custom paper

In spite of this, many organizations do not have a formalized orientation process, and each employee gets a different orientation to the organization. Explain why you believe organizations do this. Outline how you would, as a new HR manager, convince management to implement new employee orientations. 2. The book listed a number of management development techniques. Which one do you believe is the most effective? Defend this choice and contrast it with at least three other techniques. Answers 1. b 3. c 5. b 7. b 8. d 15. b 17. b 22. d 25. b 32. c 37. b 39. d 41. d 43. b 46. b 47. a 53. b 58. c 61. c

Remember. This is just a sample.
You can get your custom paper from our expert writers

get custom paper

Cite this page

Training and Developing Employees. (2017, Jul 16). Retrieved from https://phdessay.com/training-and-developing-employees/

Not Finding What You Need?

Search for essay samples now

We use cookies to give you the best experience possible. By continuing we’ll assume you’re on board with our cookie policy

Your Deadline is Too Short?  Let Professional Writer Help You

Get Help From Writers