Last Updated 04 Sep 2020

Essay about Death Penalty

Category Death Penalty
Essay type MLA
Words 586 (2 pages)
Views 293

 Library Scavenger Hunt

  1. Answer the following questions using library or online sources. Respond to each question with one or two complete, correct sentences. Document your sources using MLA documentation guidelines. Reference the Works Cited document located in Week 5’s Assignment instructions to complete questions 1-10. 1. Who was president of the United States when the Federal Reserve was created? Ans.: When the Federal Reserve was created the president was Woodrow Wilson. Documentation: Roger T. Johnson. Historical beginnings.. The federal Reserve. Published by Public and Community Affairs Department Federal Reserve Bank of Boston Revised, February, 2010 < http://www. bos. frb. org/about/pubs/begin. pdf>
  2. Don't use plagiarized sources. Get Your Custom Essay on

    Essay about Death Penalty

    just from $13,9 / page

    get custom paper
  3. What is the origin of the word "boycott"? Ans.: Boycott was the estate agent of the Earl of Erne in County Mayo, Ireland. The earl was one of the absentee landowners who as a group held most of the land in Ireland. Boycott was chosen in the fall of 1880 to be the test case for a new policy advocated by Charles Parnell, an Irish politician who wanted land reform. Documentation: The American Heritage “Dictionary of the English Language”, Fourth Edition copyright 2000 Published by Houghton Mifflin Company Web. 7 may 2000 http://www. thefreedictionary. com/boycott
  4. Who coined the term “pandemonium,” and in what famous literary work? Ans.: Pandemonium is a word that was originally coined by John Milton, the great British writer, in the epic poem Paradise Lost (c. 1665). Milton used this term to refer to hell. Literally, pandemonium means the "place of all demons. " We now use the term to refer to places that are like hell, or what we imagine hell to be. Pandemonium is also used to refer to a state of confusion and chaos. Documentation: John Milton “ The Debate in Pandemonium, from 'Paradise Lost” The Bibliophile Library of Literature, Art, and Rare Manuscripts. Web. 30 Sep. 2012 http://www. unz. org/Pub/DoleNathan-1904v10-03226
  5. Who won the Academy Award for best actor in 1982, and for what film? Ans.: The academy Award for the best actor was won by Ben Kingsley in "Gandhi" for his performance in that movie. Documentation: Tim Dirks “The Oscars 1980s. ” Web. 30 Sep. 2012. http://www. filmsite. org/aa82. html
  6. What famous twentieth century American author wrote The Old Man and the Sea? Ans.: the Nobel Prize in Literature 1954 was awarded to Ernest Hemingway Documentation: “The Nobel Prize in Literature 1954".. 1 Oct 2012 Web. 30 Sep. 2012 http://www. nobelprize. org/nobel_prizes/literature/laureates/1954/
  7. What is the name of the nearest major galaxy to our own Milky Way galaxy? Ans.: The nearest major galaxy to our own Milky Way galaxy is Canis Major Documentation: Roy. Astron “ A dwarf galaxy remnant in Canis Major”. Soc. 348:12,2004 Web, 30 Sep. 2012 http://xxx. lanl. gov/abs/astro-ph/0311010
  8. When did the famous English poet and playwright William Shakespeare live? Ans.: William Shakespeare was born in 1564. He grew up in Tudor England in the time of Queen Elizabeth I. He lived in exciting times. Francis Drake sailed around the world (1577-1580). Documentation: Ackroyd, Peter (2006), Shakespeare: The Biography, London: Web. 30 Sep. 2012. http://en. wikipedia. org/wiki/William_Shakespeare
  9. What large library existed in ancient Egypt? Ans.: The Royal Library of Alexandria, or Ancient Library of Alexandria, in Alexandria, Egypt Documentation: John O’Neill. “ The fate of the library of Alexandria” Web. 23 Sep. 2012 http://www. americanthinker. com/2010/05/the_fate_of_the_library_of_ale. html
  10. What city hosted the first ever Winter Olympics, and in what year? Ans.: The Winter Olympics first took place in 1924, in Chamonix, France. Documentation: “Social Studies for kids” July 3. 2012 Web. 30 Sep. 2012 http://www. socialstudiesforkids. com/articles/sports/winter_olympics_first1. htm

Remember. This is just a sample.
You can get your custom paper from our expert writers

get custom paper

Cite this page

Essay about Death Penalty. (2017, May 06). Retrieved from https://phdessay.com/death-penalty-93752/

Not Finding What You Need?

Search for essay samples now

We use cookies to give you the best experience possible. By continuing we’ll assume you’re on board with our cookie policy

Your Deadline is Too Short?  Let Professional Writer Help You

Get Help From Writers