MGMT 300

1.
Which of the following refers to the code of moral principles and values that govern behaviors with respect to what is right and wrong?
a.
Social responsibility
b.
Free domain
c.
Ethics
d.
Codified law
e.
Discretionary responsibility
We will write a custom essay sample on
Any topic specifically for you
For only $13.90/page
Order Now
1.
The environments in which businesses operate are increasingly ____, requiring managers to be ready to react and respond to even subtle environmental shifts.
ANS:
C PTS: 1 DIF: 1 REF: 130
NAT:
AACSB Analytic | Ethical Responsibilities TYP: F
2. An organization’s decision to produce a new product is in the
a.
domain of codified law.
b.
domain of free choice.
c.
domain of ethics.
d.
domain of compensatory justice.
e.
domain of social responsibility.
a.
static
ANS:
B PTS: 1 DIF: 2 REF: 130
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: A
3. The decision by the CSX to downsize and reduce its labor force is in the
a.
domain of codified law.
b.
domain of free choice.
c.
domain of ethics.
d.
social responsibility.
e.
none of these.
b.
universal
ANS:
B PTS: 1 DIF: 2 REF: 130
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: A
4. A new drug has not been approved by the FDA to sell in the U.S. because further testing is needed. The company has a chance to sell its product in another country immediately to start recovering the costs of R & D and production three years ahead of time. This example places the decision in which of the categories from the text?
a.
The ethical domain
b.
The domain of free choice
c.
The legal domain
d.
The obstructive category
e.
The protective domain
c.
constant
ANS:
A PTS: 1 DIF: 3 REF: 130
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: A
5. Which of the following is a(n) is the individual who must make an ethical choice in an organization?
a.
The symbolic leader
b.
An obstructive manager
c.
The defensive individual
d.
The moral agent
e.
An authoritarian manager
d.
dynamic
ANS:
D PTS: 1 DIF: 1 REF: 131
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
6. Sharon is a manager at Softest Tissue Corporation. She is faced with an interesting problem. One of her employees has been cheating the company out of expense money. Sharon must decide whether or not to fire this employee. In this role, Sharon is acting as
a.
a moral agent.
b.
an ethical theorist.
c.
a symbolic leader.
d.
an authoritarian leader.
e.
an obstructive manager.
e.
traditional
ANS:
A PTS: 1 DIF: 2 REF: 131
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: A
ANS:
D PTS: 1 DIF: 2 REF: 63
7. The assumption that “If it’s not illegal, it must be ethical,” ignores which of the following?
a.
Domain of codified law
b.
Domain of ethics
c.
Domain of free choice
d.
Discretionary responsibility
e.
Domain of symbolism
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: F
ANS:
B PTS: 1 DIF: 2 REF: 131
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
8. A situation that arises when all alternative choices or behaviors have been deemed undesirable because of the potentially negative ethical consequences, making it difficult to distinguish right from wrong, is considered
a.
a moral agent.
b.
a social responsibility.
c.
an ethical dilemma.
d.
an ethical standard.
e.
discretionary responsibility.
ANS:
C PTS: 1 DIF: 2 REF: 131
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
9. A normative approach to ethical decision making
a.
reduces ethical dilemmas to easy-to-understand formulas.
b.
uses various approaches to describe guiding values for decisions.
c.
states that everyone must use their employer’s value system at work.
d.
dictates only one way to choose to resolve dilemmas.
e.
none of these.
2. ____ includes all elements existing outside the boundary of the organization that have the potential to affect the organization.
ANS:
B PTS: 1 DIF: 2 REF: 132
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
10. Which approach is the ethical concept that moral behaviors produce the greatest good for the greatest number?
a.
Defensive
b.
Justice
c.
Utilitarian
d.
Individualism
e.
Moral-rights
a.
Organizational environment
ANS:
C PTS: 1 DIF: 1 REF: 132
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
b.
Internal environment
c.
Task environment
d.
General environment
e.
Technological environment
11. Robbie’s Robots decided to continue operations at one plant while shutting down another. The decision was justified on the basis of what was best for the total corporation. This is an example of the
a.
utilitarian approach.
b.
individualism approach.
c.
moral-justice approach.
d.
justice approach.
e.
illegal approach.
ANS:
A PTS: 1 DIF: 3 REF: 132
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: A
12. Caleb is a manager at Computer-Care Company. He is expected to consider the effort of each decision alternative on all parties and select the one that optimizes the satisfaction for the greatest number of people. This is an example of the
a.
utilitarian approach.
b.
individualism approach.
c.
moral-justice approach.
d.
justice approach.
e.
soft-line managerial approach.
ANS:
A PTS: 1 DIF: 2 REF: 64
ANS:
A PTS: 1 DIF: 2 REF: 132
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: A
13. Which ethical approach are companies citing to justify their policing of employee’s personal habits on and off the job, such as alcohol and tobacco consumption?
a.
Justice approach
b.
Utilitarian approach
c.
Individualism approach
d.
Moral-justice approach
e.
Discretionary responsibility
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: F
ANS:
B PTS: 1 DIF: 2 REF: 132
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
14. The ____ ethic was the basis for the state of Oregon’s decision to extend Medicaid to 400,000 previously ineligible recipients by refusing to pay for high-cost, high-risk procedures.
a.
Justice
b.
moral-rights
c.
Obstructive
d.
Individualism
e.
Utilitarian
ANS:
E PTS: 1 DIF: 2 REF: 132
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: A
3. ____ system draws resources from the external environment and releases goods and services back to it.
a.
Production
b.
Closed
15. When everyone is pursuing self-direction, the greater good is ultimately served because people learn to accommodate each other in their own long-term interest is an example of ____.
a.
utilitarian approach
b.
individualism approach
c.
moral-justice approach
d.
justice approach
e.
social responsibility
c.
Open
ANS:
B PTS: 1 DIF: 2 REF: 132
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: A
16. Which of the following is NOT a normative ethics approach?
a.
Utilitarian approach
b.
Individualism approach
c.
Social responsibility approach
d.
Moral-rights approach
e.
All of these are normative approaches as described in the text.
d.
Information
ANS:
C PTS: 1 DIF: 2 REF: 132
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
17. The golden rule “do unto others as they would do unto you” is
a.
an example of the utilitarian approach to ethical behavior.
b.
representative of the moral-justice approach to moral decision making.
c.
an example of the values that guide the individualism approach to ethical behavior.
d.
silly and outdated.
e.
an example of the justice approach to ethical behavior.
e.
Management
ANS:
C PTS: 1 DIF: 2 REF: 133
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: A
18. Human beings have fundamental rights and liberties that cannot be taken away by another individual’s decision. This ethical decision making approach is known as the
a.
utilitarian approach.
b.
individualism approach.
c.
moral-rights approach.
d.
dualism approach.
e.
None of these.
ANS:
C PTS: 1 DIF: 2 REF: 133
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
19. The ____ refers to the ethical concept that moral decisions are those that best maintain the rights of those people affected by them.
a.
individualism approach
b.
justice approach
c.
utilitarian approach
d.
moral-rights approach
e.
discretionary responsibility approach
ANS:
D PTS: 1 DIF: 1 REF: 133
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
20. Which of the following is NOT one of the moral rights that could be considered during decision-making?
a.
The right to free consent
b.
The right to invade privacy
c.
The right to free speech
d.
The right of freedom of conscience
e.
The right to life and safety
ANS:
C PTS: 1 DIF: 2 REF: 64
ANS:
B PTS: 1 DIF: 2 REF: 133
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
21. ____ refers to the concept that different treatment of people should not be based on arbitrary characteristics.
a.
Procedural justice
b.
Compensatory justice
c.
Distributive justice
d.
Organizational justice
e.
Moral-justice
NAT:
AACSB Analytic | Creation of Value TYP: F
ANS:
C PTS: 1 DIF: 1 REF: 133
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
22. Individualism is most closely related to
a.
social responsibility.
b.
free choice.
c.
economic responsibility.
d.
codified law.
e.
togetherness.
ANS:
B PTS: 1 DIF: 2 REF: 133
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
23. ____ to ethical decision-making is consistent with due process, free consent, privacy, freedom of conscience and free speech.
a.
Moral-rights approach
b.
Individualism approach
c.
Utilitarian approach
d.
Justice approach
e.
Dual-economic approach
4. The ____ environment represents the outer layer of the environment and affects organizations ____.
ANS:
A PTS: 1 DIF: 2 REF: 133
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
24. Sexual harassment is unethical because it violates an important part of which approach to ethical behavior?
a.
The utilitarian approach
b.
The individualism approach
c.
The justice approach
d.
The moral-rights approach
e.
The defensive approach
a.
task; indirectly
ANS:
D PTS: 1 DIF: 3 REF: 133
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
25. The ethical decision approach that requires persons to be guided by standards of equity, fairness and impartiality is the
a.
moral-rights approach.
b.
individualism approach.
c.
utilitarian approach.
d.
justice approach.
e.
discretionary responsibility.
b.
general; directly
ANS:
D PTS: 1 DIF: 1 REF: 133
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
26. The moral rights approach that deals with individuals refraining from carrying out any order that violates their moral or religious norms is the
a.
right of free consent.
b.
right to privacy.
c.
right of freedom of conscience.
d.
right of free speech.
e.
right of due process.
c.
internal; directly
ANS:
C PTS: 1 DIF: 2 REF: 133
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
27. Sexual harassment is unethical because it violates the
a.
right of free consent.
b.
right to privacy.
c.
right of freedom of conscience.
d.
right of free speech.
e.
right of due process.
d.
internal; indirectly
ANS:
C PTS: 1 DIF: 2 REF: 133
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
28. Which of the following is not a concern to managers under the justice approach?
a.
Compensatory justice
b.
Distributive justice
c.
Procedural justice
d.
Obstructive justice
e.
All of these
e.
general; indirectly
ANS:
D PTS: 1 DIF: 1 REF: 133
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
29. Disk Replacement Services has just completed a procedure manual to handle employee grievances. One of the main criteria is to make it clear to employees that rules will be administered fairly and consistently. Disk Replacement operates on
a.
the procedural justice approach.
b.
the utilitarian approach.
c.
the individual approach.
d.
the defensive approach.
e.
the free-choice approach.
ANS:
A PTS: 1 DIF: 2 REF: 134
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: A
30. Which of these refers to procedural justice?
a.
The concept that different treatment of people should not be based on arbitrary characteristics
b.
The concept that rules should be clearly stated and consistently and impartially enforced
c.
The concept that individuals should be compensated for the cost of their injuries by the party responsible
d.
The concept that people should be treated differently
e.
None of these
ANS:
B PTS: 1 DIF: 1 REF: 134
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
31. The concept that the party responsible should compensate individuals for the cost of their injuries is referred to as
a.
distributive justice.
b.
injury justice.
c.
procedural justice.
d.
organizational justice.
e.
compensatory justice.
ANS:
E PTS: 1 DIF: 2 REF: 64
ANS:
E PTS: 1 DIF: 1 REF: 134
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
32. The thinking underlying the domain of ____ is the closest to the justice approach.
a.
social responsibility
b.
free choice
c.
law
d.
discretionary responsibility
e.
ethics
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: F
ANS:
C PTS: 1 DIF: 2 REF: 134
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
33. Most of the laws guiding human resource management are based on the
a.
utilitarian approach.
b.
moral-rights approach.
c.
individualism approach.
d.
justice approach.
e.
collectivism approach.
ANS:
D PTS: 1 DIF: 3 REF: 134
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
34. ____ is NOT included in the model of personal moral development described in your text.
a.
Preconventional level
b.
Conventional level
c.
Principled level
d.
Postconventional level
e.
All of these are included in the model
5. All of these are a part of an organization’s task environment EXCEPT
ANS:
E PTS: 1 DIF: 2 REF: 134
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
35. In what stage of personal moral development is a person mostly concerned with external rewards and personal consequences of an action?
a.
Preconventional
b.
Conventional
c.
Principled
d.
Discretionary
e.
None of these
a.
Customers
ANS:
A PTS: 1 DIF: 2 REF: 135
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
36. Most people have learned to conform to expectations of good behavior expected by colleagues, family, friends, and society. They are in what stage of moral development?
a.
Preconventional
b.
Conventional
c.
Discretionary
d.
Principled
e.
Traditional
b.
Labor markets
ANS:
B PTS: 1 DIF: 2 REF: 135
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
37. Which of these best illustrates the preconventional stage of moral development?
a.
Everybody else is doing it, so it must be okay.
b.
What would my boss think if I did this?
c.
I know this is not right, and I will not do it, even if everyone else is.
d.
What am I going to get from making this decision?
e.
All of these
c.
Competitors
ANS:
D PTS: 1 DIF: 3 REF: 135
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
38. The conventional stage of moral development is best described by which of the following statements?
a.
I won’t do that because the boss will be upset with me.
b.
Everybody else is doing it, so it must be okay.
c.
I know this is not right, and I will not do it, even if everyone else is.
d.
What am I going to get from making this decision?
e.
All of these
d.
Employers
ANS:
B PTS: 1 DIF: 2 REF: 135
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: A
39. The ____ leadership style matches with the preconventional level of personal moral development.
a.
autocratic
b.
team oriented
c.
servant leadership
d.
guiding/encouraging
e.
transforming
e.
Suppliers
ANS:
A PTS: 1 DIF: 3 REF: 135
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
40. ____ matches with the preconventional level of personal moral development.
a.
Work group collaboration
b.
Task accomplishment
c.
Empowered employees
d.
Full participation
e.
Transforming
ANS:
B PTS: 1 DIF: 3 REF: 135
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
41. Which of these employee behaviors matches with the conventional level of personal moral development?
a.
Task accomplishment
b.
Empowered employees
c.
Work group collaboration
d.
Full participation
e.
Act in own interest
ANS:
C PTS: 1 DIF: 3 REF: 135
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
42. Which of the following stages is the stage of personal moral development in which an individual develops an internal set of standards and values?
a.
Preconventional
b.
Conventional
c.
Principled
d.
Discretionary
e.
Social
ANS:
D PTS: 1 DIF: 2 REF: 64
ANS:
C PTS: 1 DIF: 2 REF: 135
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
43. People making decisions based on an internal set of beliefs that has more meaning to them than the expectations of others
a.
are in the preconventional level of moral development.
b.
are in the conventional level of moral development.
c.
are in the principled level of moral development.
d.
do not care what people think of them.
e.
none of these.
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: F
ANS:
C PTS: 1 DIF: 2 REF: 135
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
44. ____ matches with the postconventional level of personal moral development.
a.
Team oriented
b.
Autocratic
c.
Guiding/encouraging
d.
Coercive
e.
Servant leadership
ANS:
E PTS: 1 DIF: 3 REF: 135
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
45. Which of these employee behaviors matches with the postconventional level of personal moral development?
a.
Empowered employees, full participation
b.
Task accomplishment
c.
Act in own interest
d.
Work group collaboration
e.
Autocratic
6. Which of these is NOT a part of an organization’s general environment?
ANS:
A PTS: 1 DIF: 3 REF: 135
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
46. The great majority of managers operate at the
a.
preconventional level.
b.
principled level.
c.
conventional level.
d.
postconventional level.
e.
autocratic level.
a.
Technological
ANS:
C PTS: 1 DIF: 2 REF: 135
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
47. Only about ____ percent of American adults reach the level-three stage of moral development.
a.
two
b.
four
c.
eleven
d.
fifteen
e.
twenty
b.
Economic
ANS:
E PTS: 1 DIF: 3 REF: 135
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
48. Regarding the levels of personal moral development, the majority of managers operate at the ____ level.
a.
preconventional
b.
autocratic
c.
postconventional
d.
conventional
e.
transformative
c.
Competitors
ANS:
D PTS: 1 DIF: 2 REF: 135
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
49. MANAGER’S SHOPTALK in Chapter 5 suggests all of the following when challenging the boss on ethical issues EXCEPT:
a.
do your research
b.
begin the meeting by taking the floor
c.
pay attention to your word choice and demeanor
d.
take care how you suggest your alternative solution
e.
be patient
d.
Legal-political
ANS:
B PTS: 1 DIF: 1 REF: 136
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
50. The obligation of organization management to make decisions and take actions that will enhance the welfare and interests of society as well as the organization is referred to as
a.
organizational responsibility.
b.
social responsibility.
c.
discretionary responsibility.
d.
economic responsibility.
e.
none of these.
e.
Sociocultural
ANS:
B PTS: 1 DIF: 1 REF: 138
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
51. Which of these is true about the policy a bank adopts toward its investing of depositor’s money?
a.
It is an expression of its philosophy of social responsibility.
b.
It is important only to the community.
c.
It has no ethical implications.
d.
It would represent its personal state of moral development.
e.
All of these.
ANS:
A PTS: 1 DIF: 2 REF: 138
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: A
52. Which of the following countries is ranked in the top three for their low propensity to pay bribes?
a.
Russia
b.
Mexico
c.
France
d.
Sweden
e.
United States
ANS:
D PTS: 1 DIF: 2 REF: 138
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
53. Any group within or outside the organization that has a stake in the organization’s performance is called
a.
a supplier.
b.
an international customer.
c.
a stakeholder.
d.
OPEC.
e.
a trade association.
ANS:
C PTS: 1 DIF: 1 REF: 64
ANS:
C PTS: 1 DIF: 1 REF: 139
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
54. Primary stakeholders of an organization include
a.
employees.
b.
customers.
c.
investors and shareholders.
d.
suppliers.
e.
all of these.
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: F
ANS:
E PTS: 1 DIF: 1 REF: 139
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
55. An organization’s performance affects stakeholders, but stakeholders can also have a tremendous effect on the organization’s ____.
a.
performance and success
b.
profitability and perception
c.
bottom-line development and Greenfield growth
d.
competitive intelligence and top-line performance
e.
effectiveness and domestic affordability
ANS:
A PTS: 1 DIF: 3 REF: 139
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
56. All of the following are examples of special interest groups EXCEPT
a.
professional associations.
b.
trade associations.
c.
political action committees.
d.
courts.
e.
consumerists.
7. ____ is a part of Ford’s, a U.S. auto manufacturer, task environment.
ANS:
D PTS: 1 DIF: 2 REF: 140
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
57. What type of a stakeholder would a nature conservation group be for a paper manufacturing company?
a.
Supplier
b.
Competitor
c.
Employee
d.
Special interest group
e.
None of these
a.
Inflation rate
ANS:
D PTS: 1 DIF: 2 REF: 140
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
58. Which of the following concepts proposes that corporations can alleviate poverty and other social ills, as well as make significant profits, by selling to the world’s poorest people?
a.
The foundation concept
b.
The bottom of the pyramid concept
c.
The poverty concept
d.
The social class concept
e.
The hierarchy of needs concept
b.
Chrysler
ANS:
B PTS: 1 DIF: 2 REF: 140
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
59. With a philosophy of ____, managers weave environmental and social concerns into every strategic decision, revise policies and procedures to support these efforts and goals.
a.
sustainability
b.
conservation
c.
ethics
d.
preservation
e.
human concerns
c.
Securities and Exchange Commission (SEC), a government regulating agency
ANS:
A PTS: 1 DIF: 2 REF: 141
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
60. ____ is economic development that generates wealth and meets the needs of their current generation while focusing on future generations.
a.
Ethical management
b.
Activist strategy
c.
Sustainability
d.
Market strategy
e.
Future management
d.
Amazon.com, an online bookseller
ANS:
C PTS: 1 DIF: 2 REF: 141
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
61. Which of the following concepts argues that organizations can find innovative ways to create wealth at the same time they are preserving natural resources?
a.
Preservation
b.
Conservation
c.
Environmentalism
d.
Protectionism
e.
Sustainability
e.
Ford’s corporate culture
ANS:
E PTS: 1 DIF: 2 REF: 142
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
62. According to the book’s model for judging corporate social performance, social responsibility is divided into what into four sections?
a.
Ethical, legal, technical, and rational
b.
Mandatory, technical, discretionary, and economic
c.
Legal, mandatory, economic, and ethical
d.
Discretionary, legal, economic, and ethical
e.
None of these
ANS:
D PTS: 1 DIF: 2 REF: 142
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
63. ____ is considered a decision that enables an individual or company to benefit at society’s expense.
a.
A legal behavior
b.
An unethical behavior
c.
An economic responsibility
d.
A discretionary responsibility
e.
A responsible behavior
ANS:
B PTS: 1 DIF: 2 REF: 143
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
64. ____ includes behavior that is not always written down and may actually not serve an organization’s bottom-line.
a.
Legal responsibility
b.
Economic responsibility
c.
Ethical responsibility
d.
Discretionary responsibility
e.
None of these
ANS:
B PTS: 1 DIF: 2 REF: 65
ANS:
C PTS: 1 DIF: 2 REF: 143
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
65. With respect to appropriate corporate behavior, what society deems ____ as important.
a.
ethical responsibility
b.
discretionary responsibility
c.
economic responsibility
d.
legal responsibility
e.
moral responsibility
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: F
ANS:
D PTS: 1 DIF: 2 REF: 143
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
66. Which of the following responsibilities is purely voluntary and is guided by a company’s desire to make social contributions not mandated by economics, law, or ethics?
a.
Ethical
b.
Economic
c.
Legal
d.
Discretionary
e.
Stakeholder
ANS:
D PTS: 1 DIF: 1 REF: 143
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
67. ____ is the responsibility that goes beyond societal expectations to contribute to the community welfare.
a.
Ethical responsibility
b.
Discretionary responsibility
c.
Economic responsibility
d.
Legal responsibility
e.
Technical responsibility
8. ____ is a part of an organization’s internal environment.
ANS:
B PTS: 1 DIF: 2 REF: 143
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
68. ____ means that managers are honest and trustworthy, fair in their dealings with employees and customers, and behave ethically in both their personal and professional lives.
a.
Ethical leadership
b.
Followership
c.
Corporate espionage
d.
Command-and-control approach
e.
Concern for production leadership
a.
Its customers
ANS:
A PTS: 1 DIF: 1 REF: 144
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
69. A code of ____ is a formal statement of the company’s values concerning ethics and social issues.
a.
integrity
b.
trust
c.
citizenship
d.
ethics
e.
honesty
b.
Its salespeople
ANS:
D PTS: 1 DIF: 1 REF: 144
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
70. Statements that define fundamental values and reference organizational responsibilities, products and employees are often called ____.
a.
principle-based
b.
policy-based
c.
ethically-based
d.
codified
e.
codes of organizational integrity
c.
The consumer price index
ANS:
A PTS: 1 DIF: 1 REF: 144
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
71. An example of an ethical structure is
a.
chief ethics officer.
b.
a formal statement of company values.
c.
an equal opportunity policy.
d.
whistle-blowing.
e.
corporate speech.
d.
Its suppliers
ANS:
A PTS: 1 DIF: 2 REF: 146
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
72. When an official is given the responsibility of overseeing all aspects of ethics and legal compliance. S/he is referred to as
a.
a whistle-blower.
b.
a chief ethics officer.
c.
vice-president of human resource management.
d.
a yes-man.
e.
a political play.
e.
Its competitors
ANS:
B PTS: 1 DIF: 1 REF: 146
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
73. Which of these is the disclosure by an employee of an illegal activity?
a.
Tattling
b.
Whistle-blowing
c.
Organizational communication
d.
The filing of a disclosure statement
e.
Snooping
ANS:
B PTS: 1 DIF: 1 REF: 146
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
74. ____ is not part of the structures and systems pillar of an ethical organization.
a.
Corporate culture
b.
Code of ethics
c.
Ethics committee
d.
Whistle-blowing mechanisms
e.
Rewarding ethical behavior
ANS:
E PTS: 1 DIF: 2 REF: 146
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
75. Many stakeholders are requiring organizations to report the triple bottom line, which refers to ____, ____, and ____.
a.
economic, social, environmental
b.
economic, environmental, ethical
c.
environmental, social, ethical
d.
social, economic, ethical
e.
ethical, environmental, legitimate
ANS:
B PTS: 1 DIF: 2 REF: 65
ANS:
A PTS: 1 DIF: 2 REF: 147
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
76. The relationship between social responsibility and financial performance has been shown to be ____.
a.
non-existent
b.
positive
c.
negative
d.
not important
e.
a reflection of top leadership
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: F
ANS:
B PTS: 1 DIF: 2 REF: 147
NAT:
AACSB Ethics | Ethical Responsibilities TYP: F
9. Molly Madison received “The Employee of the Month” Award at Internal Workings Remodeling Service in April. Molly would be considered a part of which of these for Internal Workings?
a.
General environment
b.
Task environment
c.
Economic environment
d.
Internal environment
e.
Political activity
ANS:
D PTS: 1 DIF: 2 REF: 65
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: A
10. The ____ of the external environment represents events originating in foreign countries as well as opportunities for American companies in other countries.
a.
National dimension
b.
Global dimension
c.
International dimension
d.
Japan’s dimension
e.
U.S. dimension
ANS:
C PTS: 1 DIF: 1 REF: 65
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: F
11. Scientific and technological advancements in a specific industry as well as in society at large are included in which general environment dimension?
a.
Sociocultural dimension
b.
Legal-political dimension
c.
Economic dimension
d.
Technological dimension
e.
Corporate culture dimension]
ANS:
D PTS: 1 DIF: 1 REF: 66
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: F
12. Which dimension of the general environment represents the demographic characteristics, norms, customs, and values of the population within which the organization operates?
a.
Legal-political dimension
b.
Economic dimension
c.
Technological dimension
d.
Corporate culture dimension
e.
Sociocultural dimension
ANS:
E PTS: 1 DIF: 1 REF: 66
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: F
13. When Miami Herald launches a Spanish-language newspaper, El Nuevo Herald, with articles emphasizing Hispanic, Cuban, and Latin American news and sports, it is responding to changes in ____ environment.
a.
sociocultural
b.
technological
c.
Economic
d.
Competitors
e.
Suppliers
ANS:
A PTS: 1 DIF: 2 REF: 66
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: A
14. ____ environment consists of demographic factors, such as population density.
a.
Technological
b.
Sociocultural
c.
Legal-political
d.
Internal
e.
Economic
ANS:
B PTS: 1 DIF: 2 REF: 66
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: F
15. Anyone considering doing business in China, according to Manager’s Shoptalk in Chapter 3, should keep in mind all of the following rules except:
a.
Business is always personal
b.
Don’t skip the small talk
c.
Remember that relationships are not short-term
d.
Be efficient with use of time
e.
Make contact frequently
ANS:
D PTS: 1 DIF: 1 REF: 67
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: F
16. Which of the following rules, according to Manager’s Shoptalk in Chapter 3, is about forging an emotional bond?
a.
Don’t skip the small talk
b.
Business is always personal
c.
Remember that relationships are not short-term
d.
Make contact frequently
e.
Be efficient with use of time
ANS:
A PTS: 1 DIF: 2 REF: 67
NAT:
AACSB Analytic | Leadership Principles TYP: F
17. Lying at the heart of Chinese culture, ____ is a supportive, mutually beneficial connection between two people.
a.
Kaizen
b.
Ganqing
c.
Renqing
d.
Kansei
e.
Guanxi
ANS:
E PTS: 1 DIF: 2 REF: 67
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: F
18. The general environment dimension that includes consumer purchasing power, the unemployment rate, and interest rates is called the
a.
legal-political dimension.
b.
sociocultural dimension.
c.
technological dimension.
d.
economic dimension.
e.
task dimension.
ANS:
D PTS: 1 DIF: 2 REF: 68
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: F
19. A recent significant trend in the economic environment is the frequency with which companies seem to be involved in ____.
a.
Mergers
b.
Bankruptcy
c.
Reorganizations
d.
Layoffs
e.
expansions outside the United States
ANS:
A PTS: 1 DIF: 2 REF: 68
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: F
20. A government inspection has required your company to upgrade the safety equipment in the manufacturing process of ice creamery. What dimension of the external environment has influenced these upgrades?
a.
Technological
b.
Legal-political
c.
Task
d.
Sociocultural
e.
Economic
ANS:
B PTS: 1 DIF: 2 REF: 68
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: A
21. The ____ dimension of the general environment includes federal, state, and local government regulations.
a.
Technological
b.
legal-political
c.
Economic
d.
Sociocultural
e.
International
ANS:
B PTS: 1 DIF: 1 REF: 68
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: F
22. An interest group that works within the legal-political framework to influence companies to behave in socially responsible ways is called a(n)
a.
pressure group.
b.
legal group.
c.
political influence group.
d.
social group.
e.
none of these.
ANS:
A PTS: 1 DIF: 1 REF: 68
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: F
23. Which of the following dimensions of the general environment includes all elements that occur naturally on earth?
a.
Sociocultural dimension
b.
Technological dimension
c.
Economic dimension
d.
Natural dimension
e.
Environmental dimension
ANS:
D PTS: 1 DIF: 2 REF: 69
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: F
24. Concern for the environment has prompted companies to take all of the following actions, EXCEPT:
a.
Eliminating nonbiodegradable plastic bags from the environment
b.
Hiring an environmental specialist
c.
Improving efficiency of plants and factories
d.
Investing in cleaner technologies
e.
All of these
ANS:
B PTS: 1 DIF: 2 REF: 69
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: F
25. The people and organizations in the environment who acquire goods or services from the organization are
a.
competitors.
b.
suppliers.
c.
customers.
d.
employees.
e.
potential employees.
ANS:
C PTS: 1 DIF: 1 REF: 69
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: F
26. Integrated Computers, Inc. wants to compile a profile of the customer it will target in its next promotional mailing. What environment would this be found in?
a.
Internal environment
b.
Task environment
c.
Work environment
d.
General environment
e.
None of these
ANS:
B PTS: 1 DIF: 2 REF: 69
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: F
27. For Southwest Airlines, all of the following can be suppliers EXCEPT
a.
Exxon (providing jet fuel).
b.
Citibank (providing finances).
c.
Delta Airlines (providing competition).
d.
Boeing (providing planes).
e.
All of these are suppliers for Southwest Airlines.
ANS:
C PTS: 1 DIF: 3 REF: 70
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: A
28. ____ is(are) included in an organization’s task environment.
a.
Suppliers
b.
Accounting procedures
c.
Technology
d.
Government
e.
Demographic characteristics
ANS:
A PTS: 1 DIF: 2 REF: 70
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: F
29. The ____ represents people in the environment who can be hired to work for the organization.
a.
Competitors
b.
labor market
c.
Suppliers
d.
Customers
e.
Government
ANS:
B PTS: 1 DIF: 1 REF: 70
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: F
30. Ally’s Applesauce is in the process of hiring sixty new workers. The personnel department has a large pool of unskilled labor to draw from due to the high unemployment rate in the local area. Which dimension of the external environment is involved here?
a.
Sociocultural
b.
Competitors
c.
Technological
d.
Labor market
e.
Legal-political
ANS:
D PTS: 1 DIF: 2 REF: 70
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: F
31. The internal environment within which managers work includes all of the following except
a.
corporate culture
b.
production technology
c.
organization structure
d.
physical facilities
e.
labor market
ANS:
E PTS: 1 DIF: 2 REF: 70
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: F
32. Which of the following roles are assumed by people and/or departments that link and coordinate the organization with key elements in the external environment?
a.
Figurehead
b.
Liaison
c.
Boundary-spanning
d.
Disturbance handler
e.
Leader
ANS:
C PTS: 1 DIF: 2 REF: 73
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: F
33. Which of the following is NOT a part of adapting the organization to changes in the environment for coping with high environmental uncertainty?
a.
Boundary-spanning roles
b.
Advertising/public relations
c.
Mergers/joint ventures
d.
Interorganizational partnerships
e.
All of these are a part of organizational response in adapting the organization to changes in the environment.
ANS:
B PTS: 1 DIF: 2 REF: 73-75
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: F
34. ____ is an approach to boundary spanning which results from using sophisticated software to search through large amounts of internal and external data to spot patterns, trends, and relationships that might be significant.
a.
Merger intelligence
b.
Business intelligence
c.
Competitive intelligence
d.
Partnership intelligence
e.
Environment intelligence
ANS:
B PTS: 1 DIF: 2 REF: 74
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: F
35. Kristen’s Jewelry Shop has just hired a comparative shopper to visit other local jewelry stores to gain product pricing information. What strategy is this describing?
a.
Boundary-spanning roles
b.
A flexible structure
c.
Unfair practice
d.
Increase planning and forecasting
e.
Joint venture
ANS:
A PTS: 1 DIF: 2 REF: 74
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: A
36. Based on the notion that organizations are dealing with a very turbulent and uncertain external environment, more organizations are requiring ____ to perform boundary-spanning activities.
a.
top leaders
b.
middle managers
c.
line managers
d.
all employees
e.
Suppliers
ANS:
D PTS: 1 DIF: 2 REF: 74
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: F
37. Companies can reduce boundaries and increase collaboration with other organizations by creating
a.
flexible structures.
b.
interorganizational partnerships.
c.
new company cultures.
d.
new supplier connections.
e.
none of these.
ANS:
B PTS: 1 DIF: 1 REF: 74
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: F
38. Many organizations are adapting to the environment by developing more of a(n) ____ relationship rather than a(n) ____ relationship with competitors.
a.
adversarial, partnership
b.
partnership, adversarial
c.
strategic, competitive
d.
competitive, strategic
e.
none of these
ANS:
B PTS: 1 DIF: 2 REF: 75
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: F
39. When two or more organizations combine to become one, it is referred to as a
a.
joint venture.
b.
flexible structure.
c.
mechanistic structure.
d.
merger.
e.
inorganic venture.
ANS:
D PTS: 1 DIF: 1 REF: 75
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: F
40. In a joint venture between large and small businesses, large businesses can provide all of the following EXCEPT
a.
sales staff.
b.
research staff.
c.
financial resources.
d.
distribution channels.
e.
top level management.
ANS:
E PTS: 1 DIF: 2 REF: 75
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: F
41. Culture can be defined as
a.
the set of key values, beliefs, understandings, and norms shared by members of an organization
b.
the ability to speak different languages
c.
an object, act, or event that conveys meaning to others
d.
a narrative based on true events that is repeated frequently and shared by organizational employees
e.
none of these
ANS:
A PTS: 1 DIF: 1 REF: 76
NAT:
AACSB Analytic | Group Dynamics TYP: F
42. The level of corporate culture which cannot be seen but can be discerned from how people explain and justify what they do is
a.
Invisible artifacts
b.
Expressed values and beliefs
c.
Underlying assumptions and deep beliefs
d.
Dress and office layout
e.
Slogans and ceremonies
ANS:
B PTS: 1 DIF: 1 REF: 76
NAT:
AACSB Analytic | Group Dynamics TYP: F
43. The level of corporate culture in which values are so deeply embedded that members are no longer consciously aware of them is
a.
Invisible artifacts
b.
Expressed values and beliefs
c.
Underlying assumptions and deep beliefs
d.
Dress and office layout
e.
Slogans and ceremonies
ANS:
B PTS: 1 DIF: 1 REF: 76
NAT:
AACSB Analytic | Group Dynamics TYP: F
44. ____ are associated with surface level of organizational culture.
a.
Values
b.
Norms
c.
Manners of dress
d.
Beliefs
e.
All of these
ANS:
C PTS: 1 DIF: 2 REF: 76
NAT:
AACSB Analytic | Group Dynamics TYP: F
45. Which of the following would be considered a visual representation(s) of a company’s corporate culture?
a.
All department heads have an executive office.
b.
Each department has an award plaque for employee of the month.
c.
All employees are dressed in professional business attire.
d.
Top level executives drive company owned sports car.
e.
All of these.
ANS:
E PTS: 1 DIF: 2 REF: 76
NAT:
AACSB Analytic | Group Dynamics TYP: F
46. An object, act, or event that conveys meaning to others is referred to as a
a.
symbol.
b.
slogan.
c.
story.
d.
hero.
e.
culture.
ANS:
A PTS: 1 DIF: 1 REF: 77
NAT:
AACSB Analytic | Group Dynamics TYP: F
47. Symbols, stories, and heroes are important because they
a.
entertain executive level management.
b.
address the concerns of government.
c.
acquaint customers to the organization.
d.
communicate the significant values of an organization.
e.
give employees something to talk about.
ANS:
D PTS: 1 DIF: 1 REF: 77
NAT:
AACSB Analytic | Group Dynamics TYP: F
48. ____ is a narrative based on true event that is repeated frequently and shared by organizational employees.
a.
Symbol
b.
Slogan
c.
Story
d.
Hero
e.
Culture
ANS:
C PTS: 1 DIF: 1 REF: 77
NAT:
AACSB Analytic | Group Dynamics TYP: F
49. A figure who exemplifies the deeds, character, and attributes of a corporate culture is referred to as a
a.
symbol.
b.
stories.
c.
slogan.
d.
hero.
e.
culture.
ANS:
D PTS: 1 DIF: 1 REF: 77
NAT:
AACSB Analytic | Group Dynamics TYP: F
50. Heroes are important to an organization due to the fact that they
a.
exemplify key values of the organization.
b.
exemplify a strong corporate culture.
c.
serve as examples to other employees.
d.
all of these.
e.
none of these.
ANS:
D PTS: 1 DIF: 2 REF: 78
NAT:
AACSB Analytic | Group Dynamics TYP: F
51. A ____ represents a phrase or sentence that succinctly expresses a key corporate value.
a.
symbol
b.
stories
c.
culture
d.
hero
e.
slogan
ANS:
E PTS: 1 DIF: 1 REF: 78
NAT:
AACSB Analytic | Group Dynamics TYP: F
52. McDonald’s “We Love to See You Smile” represents a
a.
ceremony.
b.
symbol.
c.
ritual.
d.
slogan.
e.
political activity.
ANS:
D PTS: 1 DIF: 2 REF: 78
NAT:
AACSB Analytic | Group Dynamics TYP: F
53. “Chiquita. Perfect for Life.” was Chiquita’s
a.
ceremony.
b.
slogan.
c.
symbol.
d.
ritual.
e.
all of these.
ANS:
B PTS: 1 DIF: 2 REF: 78
NAT:
AACSB Analytic | Group Dynamics TYP: A
54. If a company emphasizes that “no purchase is complete until the customer is satisfied,” then it’s
a.
utilizing a symbol.
b.
communicating its values to customers.
c.
using a slogan to present their values to customers and employees.
d.
utilizing a hero for the purpose of conveying values.
e.
using customers to harass the employees.
ANS:
C PTS: 1 DIF: 1 REF: 78
NAT:
AACSB Analytic | Group Dynamics TYP: F
55. Culture tends to differ between ____, but appears similar within ____.
a.
organizations, industries
b.
people, organizations
c.
groups, industries
d.
organizations, groups
e.
industries, geographical regions
ANS:
A PTS: 1 DIF: 2 REF: 78
NAT:
AACSB Analytic | Group Dynamics TYP: F
56. What are managers concerned with in adaptive cultures?
a.
Customers and processes that bring about useful change
b.
Themselves
c.
All people who have ideas on changing the company
d.
Their immediate work group
e.
All of these
ANS:
A PTS: 1 DIF: 2 REF: 79
NAT:
AACSB Analytic | Group Dynamics TYP: F
57. All of the following are types of corporate cultures except
a.
adaptability culture.
b.
clan culture.
c.
consistency culture.
d.
involvement culture.
e.
achievement culture.
ANS:
D PTS: 1 DIF: 2 REF: 79
NAT:
AACSB Analytic | Group Dynamics TYP: F
58. The adaptability culture emerges in an environment that requires ____ response and ____ decision making.
a.
fast; high-risk
b.
fast; low-risk
c.
slow; high-risk
d.
slow; low-risk
e.
regulated; low-risk
ANS:
A PTS: 1 DIF: 3 REF: 79
NAT:
AACSB Analytic | Group Dynamics TYP: F
59. Which of the following cultures is suited to organizations that are concerned with servicing specific customers in the external environment but without the intense need for flexibility and rapid change?
a.
Adaptability culture
b.
Clan culture
c.
Achievement culture
d.
Consistency culture
e.
None of these
ANS:
C PTS: 1 DIF: 2 REF: 80
NAT:
AACSB Analytic | Group Dynamics TYP: F
60. The involvement culture has a(n) ____ focus on the involvement and participation of employees to rapidly meet changing needs from the environment.
a.
external
b.
internal
c.
structural
d.
competitive
e.
technological
ANS:
B PTS: 1 DIF: 1 REF: 80
NAT:
AACSB Analytic | Group Dynamics TYP: F
61. The consistency culture has a(n) ____ focus and an orientation for a ____ environment.
a.
external; stable
b.
external; dynamic
c.
internal; stable
d.
internal; dynamic
e.
structural; dynamic
ANS:
C PTS: 1 DIF: 3 REF: 81
NAT:
AACSB Analytic | Group Dynamics TYP: F
62. Which of the following cultures values and rewards a methodical, rational, orderly way of doing things?
a.
Achievement culture
b.
Involvement culture
c.
Accomplishment culture
d.
Consistency culture
e.
Adaptability culture
ANS:
D PTS: 1 DIF: 2 REF: 81
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: F
63. ____ plays a key role in creating an organizational climate that enables learning and innovative responses to threats from the external environment, challenging new opportunities, or organizational crises.
a.
Mission statement
b.
Vision statement
c.
Competitive intelligence
d.
Employee training
e.
Corporate culture
ANS:
E PTS: 1 DIF: 2 REF: 82
NAT:
AACSB Analytic | Environmental Influence TYP: F
64. What is likely to happen to organizations that pay little attention to either cultural values or business results?
a.
Unlikely to survive for long
b.
No help for performance during hard times
c.
Profitable in short run but difficult to sustain over long term
d.
High performance
e.
none of these
ANS:
A PTS: 1 DIF: 2 REF: 83
NAT:
AACSB Analytic | Group Dynamics TYP: F
65. What is likely to happen to organizations that pay little attention to cultural values and instead stress business results?
a.
Unlikely to survive for long
b.
No help for performance during hard times
c.
Profitable in short run but difficult to sustain over long term
d.
High performance
e.
none of these
ANS:
C PTS: 1 DIF: 2 REF: 83-84
NAT:
AACSB Analytic | Group Dynamics TYP: F
66. A high-performance culture is based on all of the following except
a.
solid organizational mission
b.
shared adaptive values
c.
individual employee ownership of bottom-line results
d.
individual employee ownership of organization’s cultural backbone
e.
singular focus on business results
ANS:
E PTS: 1 DIF: 1 REF: 84
NAT:
AACSB Analytic | Group Dynamics TYP: F
67. In a study by Kotter and Haskett evidence is provided to support the claim that ____ is important for performance.
a.
managing cultural values
b.
leading partnerships within an industry
c.
surveying the external environment
d.
managing client relationships as boundary spanners
e.
empowering employees
ANS:
A PTS: 1 DIF: 2 REF: 84
NAT:
AACSB Analytic | Group Dynamics TYP: F